⚡️Голям пожар обхвана петролен склад в руския град Брянск. Последваха експлозии

...
⚡️Голям пожар обхвана петролен склад в руския град Брянск. Последваха експлозии
Коментари Харесай

Хроника на една война - 25.04.2022 г.

⚡️Голям пожар обхвана петролен склад в съветския град Брянск. Последваха детонации в склад с муниции и пожар в друга нефтобаза. Най-вероятно става дума за украинска офанзива с дронове.

⚡️Русия експулсира 40 чиновници на немската дипломатическа задача в отговор на решението на Берлин - съветското външно министерство

⚡️Държавният секретар на Съединени американски щати Блинкен и министърът на защитата на Съединени американски щати Остин разговаряха в Киев с президента Зеленски.

⚡️Най-големите съветски ИТ компании желаят от държавното управление да им откри компютърно съоръжение - Комерсант.

⚡️Financial Times съобщи, че Путин е изгубил интерес към дипломатическите способи за преустановяване на войната и в този момент минава към тактика за завладяване на територии.

⚡️Шефът на ДНР Пушилин: В " Азовстал " има към 400 задгранични наемници.

⚡️Председателят на Върховната Рада Руслан Стефанчук: Украйна няма да трансформира съществуващите клаузи в Конституцията за желанието на страната да се причисли към НАТО.

⚡️Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Андрей Руденко: Не съм чувал нищо за подготовката от съветските управляващи на какъвто и да е референдум в Херсон.

⚡️Финландия забавя процеса на кандидатстване за участие в НАТО, а Швеция го форсира, с цел да могат да го създадат по едно и също време - Dagens Nyheter

⚡️Срещу Максим Галкин се приготвя наказателно дело по текста за разпространяването на имитации за дейностите на въоръжените сили на РФ - Средства за масова информация

⚡️Център за връзки с обществеността на ФСБ на Русия: ФСБ на Руската федерация задържа група неонацисти, които възнамеряваха убийството на журналиста Владимир Соловьов по напътствие на СБУ. Атентат е бил плануван и против Маргарита Симонян.

⚡️За няколко месеца дейни продажби на съветския смарт телефон AYYA T1 бяха продадени единствено 370 копия.

⚡️Герхард Шрьодер би трябвало да напусне Социалдемократическата партия на Германия - съпредседател на СДП Саския Ескен

⚡️Макрон печели 58,55%, Льо Пен - 41,45% след преброяването на гласовете на втория тур на президентските избори във Франция, сочат данни на Министерството на вътрешните работи. Протестиращи се сблъскаха с полицията в Париж. Двама бяха убити в кола.

⚡️Руските медии разгласиха видео, на което някогашният шеф на промяна на " Азовстал " Александър Чуприн разкрива информация за завода на съветските военни. Украинците оповестиха Чуприн за изменник.

⚡️Властите на Съединени американски щати анулираха тържествена гала в памет на срещата на руските и американските бойци на Елба през 1945 година, която се организира годишно на Арлингтънското гробище покрай Вашингтон при мемориала Духът на Елба, - съветският дипломат в Съединени американски щати Антонов.

⚡️Световните военни разноски през 2021 година надвишиха 2 трилиона $ за първи път, съгласно отчет на Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира. Страните с най-големи военни бюджети са Съединени американски щати, Китай, Индия, Англия и Русия.

⚡️ЕС приготвя шестия пакет от наказания, където една от вариантите е " някаква форма на петролно ембарго " - вицепрезидентът на Европейската комисия Валдис Домбровскис. Според него детайлностите за глобите, свързани с съветския нефт, към момента не са контрактувани. Той означи, че те могат да включват последователно унищожаване или налагане на мита върху износа над избрана ценова граница.

⚡️Поучавайки се от грешките на съветските олигарси, членовете на кралското семейство на Саудитска Арабия продават къщи, яхти и творби на изкуството в Съединени американски щати и Европа. Общата стойност на продадените имоти вече е над 600 милиона $. WSJ

⚡️Британският " Гардиън " разгласява нова версия за убийствата в Буча - десетки поданици на града са били убити не при екзекуция, а от железни детайли във формата на стрели, с които са били цялостни артилерийски снаряди, изстреляни от съветската артилерия.

⚡️Естония наложи петгодишна възбрана за влизане в страната на съветските актьори Филип Киркоров и Полина Гагарина, вестник Postimees.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР